Thursday, December 9, 2010

nurin sayang.....

salam...

i've been all by myself this week...tetiba rasa sedih n sayu je bila sorg2...suddenly semua bnda yg aku buat tak kira baik atau jahat....mcm flashback tetiba. bukn apa, aku teringat apa yg aku buat to my kids, esp to nurin...i wasn't fair to her..dia selalu kene marah, semua tak kene bila dia buat sumthing...she's such a good girl, really good girl...sayu bila aku teringat balik muka dia when she looked at me. i totally feel sad. i am not a good mother..

since aqil was born, nurin is not treated like she was before. bukn aku dera dia or apa...but aku takut aku dera dia mentally...takut sgt aku akan besarkn seorg manusia yg teruk nnt, yg mindanya didera...she felt it i know...because i felt it also. i love her so much..she's my girl. tp aku tak adil pd dia....hati aku ni bagai kene siat bila aku pkir balik apa yg aku dh buat pd dia, n i know she's been acting dat way sbb nk my attention again. not dat i blame aqil my love for nurin has changed....no no my love is still the same for her but the treat i gave her..mmg dh berubah...

oh Tuhan, aku amat rasa bersalah, ashamed of what i've done.

Nurin sayang, if u read dis, one day u'll know dat i love u so much! perangai mummy mmg teruk, mummy tak layan nurin properly. tapi mummy sayang sgt nurin, i love u so much....no words could express how i feel for u..mummy mintak maaf for everything yg mummy dh buat....i hope u will never change ur love to me as my love for u will always be the same forever....I LOVE U NURIN SAYANG....

Monday, November 22, 2010

harry potter and the deathly hallows


salam...

i've made it! finally aku bukan antara org yg terlambat menonton HP7 dis time! sgt suka! so how's the story? begini citernyer.....

AWESOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BRILLIANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUPERB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EXTREMELY BREATHTAKING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I CANT WAIT FOR THE OTHER HALF TO COME NEXT YEAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

itu sahaja yg dpt ku beritahu....no exact words could explain how i felt!

p/s: again for thousands of time, i cried when hedwig n dobby died...oppssss spilt the beans!! hehheehe...n my doter buat malu mummy dia jer.....satu panggung taw aku nangis...hahahhahah!!!!

Tuesday, November 9, 2010

lalok ehh....

salam...

sudah makan ubt batuk 10ml, mata dh kuyu, fikiran pun ntah masih stabil ke idak..but gatai jugak tgn nk menulis sumthing di sini..tulis je lah kan..

anak2 dh lena tido, en. suami beriadah sukan bersama jiran tetangga...aku pula? aku pula sedang tergolek (eh ye ke tergolek..jap tgk..)di atas katil yg kurang empuk sudah...bila nk beli vono ni...

mata yg sakit merah bak bijik saga telah pun hilang, syukur kepada-NYA...selepas 2 hari mc, sok sudah kene kerja...kerja..emmmmmmmmmmmm *sigh*

kenapa sigh? sbb dh taw sah2 byk gila keje yg masih belum beres..byk tuh mmg BANYAK! adoiyai...aku bukan octopus byk tangan...aku cuma ada dua tgn nk handle all these thingy..

ok, sudah mula merapu meraban ni...tiada hala tuju...tiada arah sudah entry kali ni..cuma...

cuma agak kecewa bila ada org yg suka amik kisah hal org lain tanpa memikirkan kebenaran di sebaalik segalanya....ko igt ko sorang je betol bi**h?????!!!

ok, lepas sudah batu dlm hati ni...

Thursday, November 4, 2010

BUSY sgt ker???

salam...

wah wah wah! gile lama tidak ber blogging! sgt tidak maju n effisyen.. the time now is 1.35 am thursday early early morning ngeeee hehehhe...mata tidak mau lelap lagi selepas mendengar bunyi guruh yg sgt2 menakutkan...terasa gegar umah kecil ku ini..
update news:

- busy dgn keje
- busy dgn hidup sbg isteri mithali heheheh
- busy dgn anak2 yang mmg gile hebat
- busy dgn bende2 tak berpekdah...ada yg langsung tak ber pekdah tahap cipan punya
- busy mncari duit lebeh...nk top up idup
- busy pening kepala memikirkan umah yg baru renovate sekecil kuman ini masih tidak di cat kerana sang suami sgt yakin dia mampu dan boleh melakukan keje itew....har har
- busy nk cr menu utk dimasak for dinner karena anak2 sudah mula pndai demand even yg cenonet itew pun sudah taw memilih...alahai...
- busy pergi bagi kursus kat org...wah! aku bg course taw! caya tak? caya tak?
- busy tgk www yg jual henbeg COACH yang aku leh beli dgn harga dibawah rm100...in ur dream woman!
- dan segala bagai ke 'busy'an yg melanda bgaikn tsunami menghempas pantai indon.

last but not least....kemungkinan impian nk dpt beg COACH tahun ini tidak akan tercapai dek kerana kjaan telah menurunkan tax utk henbeg...so kita tgu tahun DEPAN!!! yeeeaahhhhaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

ok, sekian terima kasih...

Thursday, August 19, 2010

apa ek?

salam...

xde mood nk tulis anything wlaupun byk bende nk tulis actually........ngee hehehhehe

Wednesday, July 14, 2010

ciken cop!

salam...

hari ni poser ganti lagi..got another 7 days to go...what? yes 7 days ok...been procrastinating like ages...hehehh

nak makan apa for buka poser? aku nak...CHICKEN CHOP! camne ek...tak sempat g giant nk beli...harap MR rajin nk bwk mkn luar mlm ni....doa2 la ek...

alallaalalal......drooolllsssss....

Monday, July 12, 2010

twilight saga- The Eclipse

salam...

selepas merajuk sbb tak dpt tgk eclipse malam ahad...so i n MR managed to watch it on sunday..just the two o us....ayooooo......lama gile dh tak dating camni...it's been like what...ages!!??? hah!

we went, wasnt that full house...first i was quite excited but when the movie moved form one plot to the other, i could feel less excitement, dunno why. plot dia, as i watched it, nampak agak loose...quite jumpy, tak se'excited' seperti dlm trailer dia..o coz, that's the use of trailer kan? to attract people..but anyway, as i watched it more n more, the director tried his best to follow the book, made some arrangements and adjustments here and there....but it didnt quite quench me...and i THIRST for more!

ending very simple...no twist macam new moon, walaupun abrupt tp managed to struck. yg ni to me it's too simple...the romantic part pun tak sampai...prob too much kissing..hehehee (gila ke tak suka smooching mooching ni..but well, aku tak rasa impact dia okes)...

for a fan like me, i'll go for book rather than the movie...the book itself sent chills to my spine when i read it. but the movie...i might say...just so so...no big deal...if u dont watch, u dont lose a thing! i tell u, hehehe....

hope they come out with far more brilliant adaptation for the final sequels..coz they have 2 movies to go...n the final chapter, is the most complicated one to be visualized on screen....please (whoever the director n the screenwriter would be) don't break the BREAKING DAWN....

over and done with!





salam...
finally..FINALLY! it's a wrap! ok gals and boys, pack ur stuff and go back to ur normal life...no more bersengkang mata till morning watching some men chasing after a ball...

and as i predicted (ceh! nk jadi cam PAUL the sutun pulak) SPAIN won against the Oranje...padan muka depa! i liiookkeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! not that i adore Spain sgt2, but because they crashed my fav team, the Germany, so why don't i opt to Spain...at least they showed me they can play...

but whatever ur fav team is, SPaiN tetap menang, aNd netherlands tetap kalah....ahaksss!!

end 2010............cant wait for 2014!

Thursday, July 8, 2010

bored..that's the word!

salam,

ahhh....emmm....ages it is since last i dropped by. been so tight up with FB..heheh sorry. WC fever is nearly to an end. despite of my fav Germany lost to Spain with a very little different, but what to do? ah well best o luck Spain against the Oranje...

classes have started 2 weeks ago. tired is not a word to express how i feel everyday...i dont even know how i feel. ridiculously sometimes these thoughts came into my mind...am i doing this for the right reason? i dont know...i just dont know. a few days ago, when i looked at these books i'm using, suddenly i felt so lost..i dont even understand what they are saying...and i felt so bored suddenly...bad feeling isn't it? bored of what i'm dealing with right now...the chores, the job, the everything! :(

yeah, boring is the word so far i can explain about myself. bored and bored it is...that's the word..***sigh***

Thursday, May 27, 2010

Yang Terindah

Semenjak kau hadir dalam hidupku

Tiada lagi keresahan

Kau mengetuk pintu hatiku

Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa

Kau yang ilhamkan bahagia

Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna

Tika bahagia mula menjelma

Bila keyakinan datang merasa

Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu

Merindui dirimu

Memiliki dirimu

Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta

Kau yang memberi rasa

Kau yang ilhamkan bahagia

Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta

Hingga aku rasa indah


Happy Anniversary MR...Love you....

Monday, April 5, 2010

envy me

salam..

today baru aku sedar...BYK GILE KEJE KENE BUAT!!!!!!!!!!!!!!!!! adoila...

since i'm off to genting highlands for a course (3 minggu beb...mati kutu aku)...aku kene setel seberapa byk keje yg boleh..
and since konvo POLI tak lama lagi...n yours truly ni ditugaskan utk dua bende iaitu ajk makanan n ajk aturcara....berbaloi-baloi siot...lagi mati aku....

so...aku yg baru setahun jagung ni kene jd MC...igtkan announcer nama2 budak je keje aku...alih2 hah amik kau! jd MC utama pulak tuh...adoila...takut siott...

so disebabkan bende2 ni kene la aku setelkan kelas aku so that xde la budak2 ni tercicir apa2.....:)

scary? yes i am scared...hehheheh

oh ya, anak2 aku dua tiga menjak ni sakit je..ni hah nurin baru je nk sihat dr cirit birit muntah2...terus kurus anak aku..kesian...si aqil pulak due to his selsema...telinga dia kembali berair...tataw la...kene g pakar ni check on him..takut apa2 yg serius je...

MR pulak....dia sibuk buat umah...extend umah kecik kitorg kasi bessar sket hehee...tp biasala being him..sket2 jer....ni pun sedikit laju sbb mem besar dh amuk...hahhaaha

oh ya ada satu: aku was offered utk g meeting nk buat subjek baru...kalu aku join mmg definitely akn gives loads of credit to my career..but unfortunately for me it clashes with kursus yg kat genting....n my boss bg pd my friend instead o me...sedey? mmg la sedey...looking at my level now..yg xde ikhtisas perguruan ni...(bak ada mulut2 sumbing yg kata people like me mmg xreti nk mengajar sbb xde ikhtisas perguruan...wtf!) aku mmg perlu something like this...something that could acknowledge me as an educationist..

but i do feel happy for my friend...at least our talent and work are recognizable and acknowledged...itew yg penting...tp manusia macam aku...ttp ada rasa sedey n sedkit envy...hehheheheh :P

ookkk...nk smbung keje ni..as u know i am busy...(busy la sgt!)...tatata!

Friday, February 12, 2010

february is here

salam...

so far alhamdulillah...we've started our month with MR's birthday. dgn bangga nyer aku katakan he's older than me....ok tak? hehehe

next aqil and nurin are doing just fine, dgn aqil sudah mula berdiri dn cuba nk berjalan...yeehooooooooo! he's in his 9 month...quite fast compared to his sister...

ok no more talking..let's watch the vids and the photos...shall we?





video

Friday, January 15, 2010

rim kereta

salam...

bende ni berlaku pg td otw to work..i was driving sambil nyanyi2 lagu ikut RED.FM (my fav radio station).....mengikut bontot kereta wira yang agak2 laju juga (yelah everyone nk cepat smpai takut punch card merah hehhe). out o nowhere....tetiba kau npk ada bende melayang terbang dr tepi kete tu...mcm flying saucer lak aku tgk...gile! rim kete dia tercabut n terbang2 atas jalanraya...aku trus slow down my car....mujur makcik yg bwk moto sebelah aku tu bwk slow jugak, kalu tak ada dia bekfes rim kete pagi ni...

pastu that wira just sped off...without knowing kete dia sudah kehilangan rim...hahahha...tu lah bwk laju lagi..

but to me mmg bahaya gile..just imagine if the rim flew up and hit my screen....adakah? & kalu kene makcik motor tuh....nauzubillah.....

MORAL: sila bwk kete agak2 sket ek.....



ceh...ini hanya ilustrasi...rim yg dimaksudkan tiada di atas (sbb dia tak cantik)hahh!!

Friday, January 8, 2010

the kids...and us







u make me dance like a fool, forget how to breathe, shine like a gold, buzz like a bee..just the thought of u can drive me wild..oh u make me SMILE.

Monday, January 4, 2010

2010

salam..

2010....what do i expect from 2010? ahh well...everything i guess. good things mostly. everything good. nothing bad.

hopefully 2010 will bring prosperity and good health and good fortune and good...heehhe all good!

and hope this year i'll be a good mom, a good wife, a good daughter and a good servant for the Almighty. hope i'll love myself more.

2010...bring it on!